IMG 8018

Tuintips voor de zomer

Header-image-overlay_Vissertuinen (1)

Waar moet u even op letten deze zomer in uw tuin? Lees hier tips voor het sproeien van uw tuin, bloeiende planten en de verzorging van uw tuin tijdens uw vakantie.

water-sprinkler_287x185

De tuin sproeien
De beste tijd om water te geven is vroeg in de morgen of bij bewolkt weer overdag. De verdamping is dan minimaal en er is geen gevaar dat druppels op het blad in de zon als brandglas werken. ‘s Avonds water geven heeft als nadeel dat er door lagere temperaturen minder verdamping is en de bladeren lang nat blijven er bij gevoelige planten schimmelvorming kan optreden. Denk niet in kleine beetjes, maar maak de grond waarin de planten groeien goed nat (tot bij de wortels). Dit geldt ook voor het gazon. Voldoende water voorkomt uitdroging, vermindert de kans op ziektes en verbetert de conditie van uw beplanting en gazon.

Uitgebloeide bloemen wegnemen
Het kost planten enorm veel energie om zaad te maken. Die energie kunnen ze vaak beter in nieuwe bloei steken. Wanneer je uitgebloeide bloemen afknipt, zullen een aantal soorten vaste planten een stuk langer doorbloeien. Dit geldt bijvoorbeeld voor Salvia nemorosa (Salie) en Astrantia major (Zeeuws Knoopje) en Nepeta (kattekruid).

2023-visser-tuinen-aalsmeer-teucrium-gamander_
IMG_9708_228x152

Bij een aantal planten geven de uitgebloeide bloemen juist extra sierwaarde in de wintermaanden zoals bij Hydrangea (hortensia’s), Phlomis (brandkruid) en Ceratostigma willmottianum (loodkruid). Dus niet alles afknippen :-)

IMG_0257_226x151
2023-visser-tuinen-aalsmeer-lavendel-lavandula-paars

Vakantieservice
Tijdens uw vakantie kunt u het onderhoud van uw tuin aan ons overlaten. Bij thuiskomst geniet u gelijk weer volop van uw tuin. Denk hier bijvoorbeeld aan het maaien van het gazon of het snoeien van de hagen.

Graag informeren wij u naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Neem contact op

Welke uitdaging

heb jij voor ons?

Neem contact op