Erkend hovenier
Haarlem

Neem contact op
Header-image-overlay_Vissertuinen

Wie zijn wij?

Wij zijn hoveniersbedrijf Visser Tuinen, een erkende hovenier uit Leimuiden met 30 jaar ervaring. Wij staan voor originaliteit en hoge kwaliteit in tuinontwerp en -aanleg. Dit doen wij ook in Haarlem voor zowel particulieren als zakelijke klanten uit verschillende gebieden.

Home-Voorbeeldtuin-1_Vissertuinen

Tuinontwerp Haarlem

Wij hebben alle disciplines in huis om voor jou een totaalconcept te realiseren. Onze ervaren tuinontwerpers, met jarenlange ervaring en vakmanschap, kunnen alle tuinwensen omzetten in creatieve en originele tuinontwerpen. Daarbij houden ze optimaal rekening met het budget en de beschikbare ruimte. Grote of kleine Haarlemse tuin? Visser Tuinen biedt een perfect passend en verrassend tuinontwerp!

Tuinaanleg Haarlem

Is het ontwerp en de offerte goedgekeurd? Dan komen we naar Haarlem voor de aanleg van jouw tuin! Dit doen wij tot in de perfectie, want wij willen dat jij een woonleven lang kan genieten van jouw tuin.

Tuinonderhoud Haarlem

Om een tuin mooi en in goede conditie te houden heeft de tuin de juiste zorg nodig. Visser Tuinen helpt je graag bij het goed onderhouden van jouw tuin. Ga je graag zelf in de tuin aan de slag en heb je af en toe wat advies en hulp nodig? Of wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar het onderhoud? Hoe groen je vingers ook zijn, Visser Tuinen biedt altijd een passend onderhoudspakket.

Image-Klantenvertellen_Vissertuinen

Boomverzorging Haarlem

Naast het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen kunnen wij je ook adviseren over het aanplanten, snoeien, (her-)planten en verzorgen van bomen. Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de (stedelijke) omgeving, denk alleen al aan de verkoeling, filteren van de lucht en biodiversiteit.

Contact opnemen

Benieuwd naar wat wij voor jouw tuin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn voornamelijk actief in de Randstad in en om de steden Amsterdam, Leiden, Haarlem en in het Groene Hart. Vraag vrijblijvend of we je ook in jouw woonplaats van dienst kunnen zijn.

Wanneer kan ik Visser Tuinen bereiken?

Bij Visser Tuinen werken we van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. In de winterperiode zijn we rondom kerst twee weken gesloten. Bezoek op afspraak, ’t liefst komen we bij jou “tuinen”.

Ik wil graag vlinders en bijen in de tuin, hoe doe ik dat?

Er zijn veel planten die vlinders en bijen aantrekken. Sommige planten zijn echte magneten voor deze insecten en als je ze ruimte biedt in jouw tuin dan ben je zeker van dat ze je zullen bezoeken. Hier zijn enkele voorbeelden van planten die vlinders en bijen aantrekken: - Verbena (IJzerhard) - Buddleja (Vlinderstruik) - Thymus (Tijm) - Hedera Arborescens (Struikklimop) - Salvia (Salie) - Crocus (Krokus) - Tetradium daniellii (Bijenboom) Je kunt ook overwegen om een klein stukje in de tuin aan te leggen met een wildebloemenmengsel om een habitat te bieden voor bestuivers, terwijl je ook de gezondheid van de bodem verbetert.

Wat zijn manieren om de biodiversiteit in mijn tuin te vergroten?

Biodiversiteit in je tuin is ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan bloemen en planten maar ook aan dieren, insecten en schimmels. Er zijn verschillende manieren om de biodiversiteit in je tuin te vergroten. Hier zijn enkele tips: 1. Neem een heg in plaats van een schutting. 2. Overweeg een vijver in je tuin of zorg voor waterschalen; insecten en vogels zijn dol op water. 3. Zorg voor een grote variatie aan bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Pas de beplanting aan, zodat je elk seizoen wat kan aanbieden. 4. Is je tuin wat groter, leg dan ook takkenwallen aan, het zal een schuilplaats vormen voor kleine dieren zoals amfibieën, egels of vogels. Bij een wat kleinere tuin kan je ook bergjes takken en bladeren neerleggen die beschutting bieden voor bijvoorbeeld egels. 5. Hang een bijenhotel op zodat bijen zich hier kunnen nestelen en overwinteren. 6. Hang vogelhuisjes op in je tuin. 7. Gebruik géén chemische bestrijdingsmiddelen in je tuin. 8. Je kunt er ook voor kiezen om een hoekje van je tuin te laten verwilderen en hier niets aan te doen.

Ik heb een muur die ik groen wil maken, kan dat?

Een groene muur is een mooie en duurzame manier om je tuin of gebouw te vergroenen.Je hebt systemen waar de mogelijkheid bestaat om een “levend schilderij” te plaatsen met een verwisselbaar systeem van plantencassettes, dit kan op nagenoeg alle wanden geplaatst worden. Het geeft een volle en weelderige uitstraling. Dit wordt ook wel verticaal tuinieren genoemd. Ook zijn er kant-en-klare oplossingen, de kant-en-klare hagen van Mobilane, die bestaan uit een metalen raster dat volledig is begroeid met planten. Dit kan ook toegepast worden tegen kale stenen muren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en eisen is er veel mogelijk. Visser Tuinen biedt hiervoor diverse oplossingen aan. Je kunt leibomen aanplanten (geleide bomen met een steunstructuur zoals bijvoorbeeld een rek). Een voorbeeld hiervan is leifruit. Leifruit heeft als voordeel dat je niet alleen van de bloesems geniet, maar ook van de vruchten. Sommige leiplanten hechten zichzelf aan de muur vast zoals bijvoorbeeld een klimop of een klimhortensia. Andere leiplanten hebben steun nodig van een draad of een rek, zoals bijvoorbeeld rozen, druiven en een clematis. De keuze is ruim en elke situatie vraagt om een andere invulling waarover we je kunnen informeren.

Wat is de beste tijd voor het planten van een (fruit)boom?

Wanneer (fruit)bomen in rust zijn, is het de beste tijd om een (fruit)boom aan te planten. In de periode van november tot april zijn de maanden waarin de sapstroom van de bomen stilstaat. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen het verplaatsen en planten. Wanneer je vroeg in de winter de boom plant, krijgt hij de tijd om goed te wortelen. De boom komt goed de winter door en groeit in zomer sneller.

Kan ik subsidie krijgen voor een groendak?

Sedumdaken zijn relatief eenvoudig aan te leggen en te onderhouden. Naast dat ze er mooi uitzien, houden deze daken het regenwater langer vast. Er zijn verschillende soorten groene daken. Ze variëren in hun opbouw, doel en de hoeveelheid water die ze kunnen opvangen en bergen. Er zijn subsidies beschikbaar voor groene daken in Nederland. De exacte bedragen en voorwaarden kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke gemeente. In het algemeen kan je uitgaan van een subsidie van 20 tot 35 euro per vierkante meter groendak.

Ik heb een gladde ondergrond (hout/bestrating), kunnen jullie deze weer schoonmaken?

Wij kunnen hierbij helpen. Het is belangrijk om te beginnen met het verwijderen van het grove vuil met een zachte bezem. Daarna zijn er, afhankelijk van de bevuilingsgraad, verschillende manieren om de gladheid te bestrijden. We kunnen de gladde oppervlakte behandelen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Dit product helpt tegen het bestrijden van groene aanslag zoals wieren, mossen en algen. Het is geschikt voor tegels, muren, hout en glas. Het product is onschadelijk voor planten en gazon. Eventueel kunnen wij het reinigen van bestrating en/of vlonders met behulp van de Terrazza MC terrasreiniger voor je verzorgen. Deze machine maakt bestrating en vlonders schoon met behulp van borstels. De borstels zullen je terras, oprit of tuinpad niet beschadigen, alleen het gebruik van water volstaat en er worden geen andere reinigingsmiddelen toegevoegd.

Ik wil onkruid tussen mijn bestrating voorkomen, kan dat?

Onkruid bestrijden tussen je bestrating kan je op verschillende manieren proberen te voorkomen. Je kan de kieren tussen de tegels invegen met voegzand. Voegzand mengt zich niet zodat er geen voedingsbodem vormt voor onkruid. Zorg ook goed voor een goede afwatering. Bij voldoende afschot kan het regenwater snel naar de omliggende borders vloeien. Wanneer je daarbij kiest voor een waterdoorlatende voeg dan drogen de tegels nog sneller op.

Hoe vaak moet ik mijn planten watergeven? En mijn gazon?

Wanneer je nieuwe planten in de tuin hebt moet, afhankelijk van het seizoen, de bodemgesteldheid en de weersomstandigheden de nieuwe beplanting water worden gegeven. Het is het beste om beplanting in de vroege ochtend water te geven om verdamping te minimaliseren. Tijdens warme, droge periodes kun je het beste 2-3 keer per week watergeven en dan direct een flinke hoeveelheid. Dit zorgt ervoor dat het water de diepgewortelde wortels ook bereikt. Regenwater gebruiken om water te geven is duurzaam, ook bevat regenwater nauwelijks kalk en heeft het een perfecte temperatuur voor je planten. Je gazon geef je 2-3 keer per week water in warme droge periodes bij 20 graden of hoger. Het gazon ontwikkelt bij voldoende water een mooi gezond wortelsysteem en dan blijft je gras mooi groen. Het water kun je het beste toedienen met een sproeier.

Hoe kan ik mijn planten het best weerbaar maken tegen plagen?

Alles begint met een gezonde bodem en een goede waterhuishouding. Planten nemen voldoende voedingsstoffen op uit een gezonde bodem. Zorg in het voorjaar en in het najaar voor het toedienen van de juiste meststoffen. De planten zullen dan niet snel last hebben van plagen. Controleer je planten regelmatig, bekijk de bladeren of er beestjes op zitten. Als je vermoedt dat je plant ziek is, probeer dan dit op een natuurlijke wijze op te lossen. Bladluizen bijvoorbeeld kunnen uitstekend bestreden worden door het inzetten van de larven van lieveheersbeestjes. De larven van de lieveheersbeestjes zullen zich tegoed doen aan de bladluizen.

Help, mijn bladeren worden opgegeten. Wat kan ik doen?

Wanneer je vraatschade hebt aan de randen van bladeren van je planten dan is er meestal sprake van de aanwezigheid van een taxuskever. De kevers zijn vooral ‘s nachts actief. Soms zie je ook de larven of de eitjes. De larven van de taxuskever graven zich in om zich goed te doen aan de wortels van de plant, het gevolg is dat de plant uiteindelijk doodgaat. Let op: de taxuskever tast niet alleen de taxus aan maar ook heel veel andere planten. De larven van de taxuskever kunnen we biologisch bestrijden met de inzet van aaltjes. De aaltjes worden verspreid over de plekken waar de larven zitten. We doen dit twee keer per jaar. Aaltjes inzetten ter bestrijding van de taxuskever is veilig voor mens en natuur.

Ik heb een schaduwrijke tuin. Welke planten kan ik dan het beste planten, zodat ik nog genoeg kleur in mijn tuin heb?

Er zijn veel planten die goed gedijen in schaduwrijke omstandigheden en die kleur kunnen toevoegen aan je tuin. Hier enkele suggesties voor bloeiende schaduwplanten: - Longkruid (Pulmonaria) - Monnikskap (Aconitum) - Akelei (Aquilegia) - Ooievaarsbek (Geranium) - Gebroken hartje (Dicentra) - Kruipend zenegroen (Ajuga reptans) - Kerstroos (Helleborus orientalis) Hier enkele suggesties voor bladplanten in de schaduw: - Hartlelie (Hosta) - Elfenbloem (Epimedium) - Kaukasisch vergeet-me-nietje (Brunnera)

Katten kunnen voor veel overlast zorgen in de tuin. Wat kan ik hieraan doen?

Bodembedekkers zoals cacaodoppen, houtsnippers of boomschors kunnen helpen om katten te weren. Katten lopen namelijk het liefst op kale, onbegroeide grond. Ook specifieke planten aanplantenkunnen helpen. Katten haten de geur van bijvoorbeeld seringen, citroentijm of munt. Het planten van deze planten kan een uitstekende manier zijn om de katten te weren uit je tuin. Het instellen van een watersproeier die bij beweging wordt geactiveerd zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van methoden en/of planten kan variëren, afhankelijk van de specifieke kat en de omstandigheden in de tuin.

Geeft Visser Tuinen garantie op hun aangelegde tuinen?

Visser Tuinen start werkzaamheden aan tuinen waar per onderdeel een uitgebreide werkomschrijving ten grondslag ligt. De offerte voor de tuinaanleg wordt gestuurd met de algemene voorwaarden voor de Leden van de VHG voor Ondernemers in het Groen. In deze documenten staan onze garantiebepalingen beschreven. - Garantiebepalingen voor Particulier - Garantiebepalingen voor Business to Business Je tuin is onderhevig aan alle grillen van ons heerlijke Nederlandse klimaat. Dat betekent dat er wel eens iets kapot kan gaan of dat een plant niet gaat groeien. We geven hier garantie op, per onderdeel afhankelijk. Wij geven bijvoorbeeld op geleverde beplanting één groeiseizoen hergroeigarantie. Mocht de plant het toch niet gaan doen, dan leveren we een nieuwe plant of adviseren we een vervangende plantensoort.

Wanneer jullie tuinonderhoud komen doen, nemen jullie dan het tuinafval mee?

Nadat wij het tuinonderhoud gedaan hebben, nemen wij het tuinafval tegen betaling mee. Ook kunnen we natuurlijk het tuinafval bij je achterlaten of deels jouw eigen afvalcontainer ermee vullen.

Tuinen waar
we trots op zijn

Bekijk alle tuinen

Welke uitdaging

heb jij voor ons?

Neem contact op