Ontwerp
& realisatie

Header-image-overlay_Vissertuinen

Hoe maken wij een ontwerp?

Bij Visser Tuinen houden we van duidelijke afspraken. Wij hebben alle disciplines in huis om een totaal concept te realiseren. Van te voren maken we altijd een duidelijke planning en blijven we goed met elkaar communiceren. Zo laten we alles zo soepel mogelijk verlopen.

Gebaseerd op jouw wensen, ideeën en woonsituatie maakt onze tuinontwerper een passend ontwerp. Dit vormt de basis van jouw droomtuin. Ook een beplantings- en  verlichtingsplan zijn hierin meegenomen. Zo krijg je een compleet beeld van jouw nieuwe tuin, die zowel op papier als aangelegd perfect bij jou past, een woonleven lang.

Om tot een compleet ontwerp te komen, gaan er eerst een paar stappen aan vooraf. Dit stappenplan werkt als een soort menukaart: jij bepaalt zelf wat je aan ons uitbesteedt.

Visser-tuinen-ontwerp-schetsadvies-tuinontwerp

Vrijblijvende briefing, brainstorm en moodboard

We beginnen natuurlijk met een interactieve kennismaking. Je vertelt ons jouw wensen, stijl en andere criteria. Zo weten wij precies wat je wilt. We schrijven alles uitgebreid op en ter inspiratie laten we een aantal tuinvoorbeelden aan je zien. Want met onze 30 jaar ervaring zit er zeker een tuin tussen die past bij jouw wensen. Met deze input creëren we een moodboard, dat als mooi startpunt dient voor het ontwerpen van jouw tuin.

Inmeten en inventariseren op locatie

Voordat we gaan ontwerpen, moeten we natuurlijk de afmetingen, hoogteverschillen, afwatering, bodemgesteldheid en ligging van jouw tuin in kaart brengen

Ontwerpen maar!

Zijn deze stappen doorlopen? Dan gaan onze tuinontwerpers aan de slag. Ze beginnen met een schetsontwerp om grafisch beeld te geven van jouw tuin. Is dit ontwerp akkoord? Dan wordt het definitieve ontwerp gemaakt.

Benieuwd naar de tarieven? Ga dan naar onze tarieven.

Visser-tuinen-tuinontwerp-tekenen-schets-ontwerp-tuin (9)
6586-visser-tuinen-beplantingsplan-tuinontwerp-planten

Beplantingsplan

In dit plan staat per beplantingsvlak omschreven welke planten en bomen het beste bij jouw tuin passen. We houden rekening met veel factoren, zoals de tuincompositie, bodemkwaliteit, lichtinval, seizoenen, kleuren, bloeiperiodes en sierwaarde. Maar natuurlijk ook met jouw wensen: heb je groene vingers of wil je juist zo min mogelijk onderhoud aan jouw tuin?

Verlichtingsplan

In dit plan kijken we naar de gewenste sfeereffecten, maar natuurlijk ook naar de veiligheid en functionaliteit. Wij selecteren de meest geschikte verlichtingsarmaturen en voegen deze toe aan het tuinontwerp. Zo kun je ook ‘s avonds volop genieten van jouw tuin.

Visser-tuinen-Leimuiden-verlichtingsplan-tuinverlichting

Offerte en aanleg

Op basis van de voorgaande stappen maken we een totaal ontwerpplan. Na jouw akkoord, maken wij vrijblijvend een uitgebreide werkomschrijvende offerte voor de aanleg van jouw tuin. Is dit akkoord? Dan gaat ons team van professionals en ervaren hoveniers met veel plezier aan de slag met jouw droomtuin.

Visser Tuinen

De uitvoering

Bij Visser Tuinen ontwerpen, realiseren en onderhouden we al ruim 30 jaar tuinen. Dit doen we met een vast team van gepassioneerde vakmensen, die bekend staan om hun groene kennis en ervaring, betrokkenheid bij klanten en vooral: betrouwbaarheid. Zij zijn pas tevreden als de klant blij is met het eindresultaat. We besteden dan ook veel aandacht aan de details van iedere tuin. Daarbij houden we natuurlijk ook rekening met de natuur.

Om ervoor te zorgen dat jij het hele jaar door kunt genieten van een mooie tuin, werken wij met een nauwgezette werkwijze. Ook gebruiken we verschillende, kwalitatieve materialen, zoals: bomen, heesters, hagen, hout, verlichting en nog veel meer.

Nazorg en garantie

Om er zeker van te zijn dat jij 100% tevreden bent over onze samenwerking, komen we na een aantal maanden graag nog een keer bij je langs. Bij dit bezoek lopen we nog een laatste keer door de tuin geven we je onderhoudstips en bespreken we hoe je de samenwerking hebt ervaren: ff tuinen noemen we dat!

Heb je in de toekomst toch hulp nodig bij het onderhouden van jouw tuin? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij bieden eenmaal per jaar specialistisch onderhoud, maar ook totaal onderhoud het hele jaar door!

Onze thematuinen

Wist je dat we ook zes bestaande ontwerpen hebben met vaste materialen? Door te kiezen voor één van deze ontwerpen, betaal je een vaste aanleg-prijs per vierkante meter, zonder ontwerp- en voorbereidingskosten!

Bekijk de thematuinen
De-lounge-tuin-6

Ontdek wat Visser Tuinen voor jou kan betekenen.

Tijd voor een tuinontwerp op maat? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

Contactgegevens

Westeinde 5, 2451 VZ Leimuiden (Nederland)
071-331 5434
info@vissertuinen.nl

Maak een afspraak

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, jpeg, Max. bestandsgrootte: 100 MB.
    Eventueel kan je hier een foto van jouw tuinwensen of bestaande situatie uploaden (jpg, jpeg, png of pdf).

    Welke uitdaging

    heb jij voor ons?

    Neem contact op