3242 visser tuinen amstelveen achtertuin staptegels gazon schermen miscanthus

Siergrassen op hun mooist!

Header-image-overlay_Vissertuinen (1)

Siergrassen worden steeds meer toegepast in onze tuinen. Vooral deze periode van het jaar zie je waarom. Ze staan volop in bloei, tonen sierlijke bladeren en bloeihalmen in de mooiste kleuren.

In het najaar krijgt het blad van de siergrassen bovendien een fraaie herfsttint. De grassen zijn ook prachtig te combineren met andere borderplanten. Voorbeelden hiervan kunt u zien op onze website en in de Tuinen van Appeltern. De meeste siergrassen zijn vaste planten. Ze sterven ’s winters bovengronds af, maar elk voorjaar komen er weer nieuwe grassprietjes vanuit de wortels. Bij de meeste soorten blijven de afgestorven stengels ’s winters mooi rechtop staan. Ze zijn dan nog heel decoratief, zeker met een laagje rijp. Daarnaast zijn er ook een aantal mooie, wintergroene siergrassen, zoals Zegge Carex en Blauwstraalhaver Helictotrichon. Een bijkomend voordeel van siergrassen is dat ze weinig onderhoud vragen. Wanneer op de juiste plaats toegepast, is snoei, water geven en ondersteuning niet nodig. Ook vormen de meeste soorten hele dichte groepen, waardoor onkruid groei wordt onderdrukt. Belangrijk is wel om de afgestorven, bovengrondse delen na de winter af te knippen, zodat er in het voorjaar alleen maar frisgroen blad is te zien.

Hakonechloa macra (20)

Hakenochloa macra
Een mooi Japans siergras die graag op een zonnige plaats aan de voorrand van een border staat. Het is helaas een langzame starter, maar na 3 jaar heeft u een schitterende, wuivende groep gras.

Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’
Een sterk en mooi siergras dat, wanneer het in grote groepen wordt geplant, erg indrukwekkend kan zijn. Deze variateit is door zijn hoogte van maximaal 150cm zeer geschikt voor tuinen. Ook geven de bruine halmen in de wintermaanden een hoop extra sfeer.

IMG_0405_302x201
IMG_9563_300x200

Helictotrichon sempervirens
Een zeer sterk, wintergroen siergras van de Russische steppe. De planten staan het liefst in de zon en water geven is eigenlijk nooit nodig. Door zijn zeer opvallende bladkleur is dit ook als solitair een mooie aanwinst voor uw tuin.

Neem contact op

Welke uitdaging

heb jij voor ons?

Neem contact op