Komen jullie vrijblijvend langs bij vragen over een ontwerp?

Ja, wij van Visser tuinen komen vrijblijvend langs voor een eerste gesprek. Het geeft je de mogelijkheid om je wensen en ideeën met ons te bespreken. Daarna kan er, op basis van je wensen, en Visser Tuinen zijn kennis, kunde en creativiteit een ontwerp worden gemaakt wanneer u ons hiertoe opdracht geeft.

Gerelateerde vragen

Wat zijn de kosten voor het maken van een tuinontwerp?

De kosten voor het maken van een tuinontwerp zijn afhankelijk van verschillende factoren, zowel de grootte van je tuin en welke onderdelen je ook terug wilt zien in het ontwerp, denk hierbij bijvoorbeeld aan een beplantingsplan en een verlichtingsplan. De kosten van een goed tuinontwerp verdient zijn geld ruimschoots terug. Immers, een goed ontwerp zorgt ervoor dat de ruimtes optimaal worden benut en er rekening wordt gehouden met jouw voorkeuren en levensstijl. Door de juiste keuzes te maken voor materiaalgebruik kun je kosten besparen op lange termijn. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame, lang meegaande materialen in plaats van minder duurzame opties die minder lang meegaan.

Wanneer ik een nieuw huis bouw, op welk moment kan ik dan het beste Visser Tuinen inschakelen?

Het is aan te raden om Visser Tuinen al in een vroeg stadium bij het bouwproces te betrekken. Zo kan bijvoorbeeld al in overleg worden besloten welke bouwkundige elementen door de aannemer worden uitgevoerd en welke bijvoorbeeld door de hovenier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (de grootte van) een onderheid terras. Door Visser Tuinen in te schakelen kun je ervoor zorgen dat je tuin perfect aansluit bij je nieuwe huis en je wensen.

Wanneer is het de beste tijd om een tuin aan te leggen? Kan het ook in de winter?

In principe kunnen we het hele jaar door tuinen aanleggen. Behalve bij een bevroren grond is grondwerk niet mogelijk. Als je bijvoorbeeld kiest voor veel bomen en dan is de winter juist een goede tijd om de tuin aan te leggen. Een tuin met veel bloemen kun je bijvoorbeeld beter in het vroege voorjaar aanleggen. Veel planten worden in containers geleverd en kunnen het hele jaar door worden aangeplant, mits er geen erge vorst in de grond zit.

Leveren jullie ook alle materialen voor de tuinaanleg?

Visser Tuinen levert alle materialen die nodig zijn voor de aanleg van de tuin. Dit is een breed scala aan materialen, zoals planten, bomen, struiken, zand, stenen, hout voor schuttingen of pergola’s en andere benodigdheden.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een tuin?

De kosten voor het aanleggen van een tuin kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de tuin, de gewenste ontwerpelementen, de complexiteit van de tuinaanleg, uw specifieke wensen en de huidige staat van de tuin. Visser Tuinen biedt naast unieke tuinontwerpen ook een zestal thematuinen aan, van een Praktische tot een Duurzame tuin. De ontwerpen zijn gebaseerd op een vaste aanleg prijs per m2 zonder ontwerp- en voorbereidingskosten. Thematuinen

Wordt voor elke tuin een beplantingsplan gemaakt?

Een beplantingsplan wordt gemaakt wanneer het tuinontwerp klaar is. Veel tuinbezitters geven hun algemene voorkeur aan om het ook door Visser Tuinen te laten verzorgen. Vind je het leuk om je eigen voorkeuren in te brengen dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden. Je krijgt een lijst met planten, zodra deze eenmaal in de tuin staan, leer je ze beter kennen. Hoewel het niet altijd nodig is, kan een beplantingsplan zeer nuttig zijn voor de tuinbezitter, afhankelijk van je specifieke situatie en wensen.

Wordt van elke tuin een verlichtingsplan gemaakt?

We maken inderdaad voor elke tuin een verlichtingsplan wanneer we een tuinontwerp voor je maken. De meest geschikte verlichtingsarmaturen worden geselecteerd en toegevoegd aan het ontwerp. We kijken naar de gewenste sfeereffecten, maar ook naar de veiligheid, functionaliteit en energiezuinigheid. Zodat je ook ’s avonds volop kan genieten van je tuin.

Heb ik een bouwvergunning nodig wanneer ik een tuinhuis wil?

Vaak heb je in Nederland geen bouwvergunning nodig, echter, dit hangt af van verschillende factoren zoals de afmetingen, plaatsing en omgeving. Je kunt ook een vergunningscheck doen bij het Omgevingsloket om te raadplegen of je een vergunning nodig hebt. Het is altijd goed om de specifieke regels bij jouw gemeente te controleren.

Ik wil graag vlinders en bijen in de tuin, hoe doe ik dat?

Er zijn veel planten die vlinders en bijen aantrekken. Sommige planten zijn echte magneten voor deze insecten en als je ze ruimte biedt in jouw tuin dan ben je zeker van dat ze je zullen bezoeken. Hier zijn enkele voorbeelden van planten die vlinders en bijen aantrekken: - Verbena (IJzerhard) - Buddleja (Vlinderstruik) - Thymus (Tijm) - Hedera Arborescens (Struikklimop) - Salvia (Salie) - Crocus (Krokus) - Tetradium daniellii (Bijenboom) Je kunt ook overwegen om een klein stukje in de tuin aan te leggen met een wildebloemenmengsel om een habitat te bieden voor bestuivers, terwijl je ook de gezondheid van de bodem verbetert.

Wat zijn manieren om de biodiversiteit in mijn tuin te vergroten?

Biodiversiteit in je tuin is ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan bloemen en planten maar ook aan dieren, insecten en schimmels. Er zijn verschillende manieren om de biodiversiteit in je tuin te vergroten. Hier zijn enkele tips: 1. Neem een heg in plaats van een schutting. 2. Overweeg een vijver in je tuin of zorg voor waterschalen; insecten en vogels zijn dol op water. 3. Zorg voor een grote variatie aan bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Pas de beplanting aan, zodat je elk seizoen wat kan aanbieden. 4. Is je tuin wat groter, leg dan ook takkenwallen aan, het zal een schuilplaats vormen voor kleine dieren zoals amfibieën, egels of vogels. Bij een wat kleinere tuin kan je ook bergjes takken en bladeren neerleggen die beschutting bieden voor bijvoorbeeld egels. 5. Hang een bijenhotel op zodat bijen zich hier kunnen nestelen en overwinteren. 6. Hang vogelhuisjes op in je tuin. 7. Gebruik géén chemische bestrijdingsmiddelen in je tuin. 8. Je kunt er ook voor kiezen om een hoekje van je tuin te laten verwilderen en hier niets aan te doen.

Welke verharding laat water door?

Er zijn verschillende waterdoorlatende verhardingen die ertoe bijdragen dat regenwater optimaal in de bodem kan infiltreren, wat bijdraagt aan het verminderen van wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Omdat water meteen door de verharding heen infiltreert, ontstaan er geen grote plassen in de tuin. Je kan denken aan grasbetontegels of waterpasserende bestrating, maar je kan ook klinkers/tegels met een waterdoorlatende voeg gebruiken, waardoor het water toch kan wegzakken. Langs grind of split zakt regenwater ook makkelijk de grond in. Is water een serieus probleem in je tuin denk dan nog aan aanvullende maatregelen zoals drainage.

Welke uitdaging

heb jij voor ons?

Neem contact op
Klanten vertellen reviews